07 oktober 2013

Skördetid

Pysselhelg blev hösthelg,
dvs förbereda för vintern
och skörda det sista ur odlingslådorna.
Någon som minns fyrlingarna?
Hos U hämtades styckade lamm,
köttet ligger i frysen och
benen är avkokade till flera liter god buljong.
Även skinnen tog jag tillvara på,
de ligger insaltade nu och väntar på beredning.
Tror de kan bli riktigt fina när de är klar! :)

2 kommentarer:

Therese sa...

Spännande att bereda egna skinn, detta var så vackert. Men hur gör du för att få bort värsta "får" lukten? Och ang skapelserna krign sjön så är det massor av dem, följer hela stigen runt sjön, så det är en fröjd att springa/gå där! KRAM

Kraja Maria sa...

Värsta fårlukten försvinner efter skrapning och tvätt av skinnen, lite såpa och lite balsam med god doft gör susen. :)