17 juli 2010

Morgondagg

En semesterarbetsvecka fylld med "städning" och bortforsling av rivningsmaterial från husbygget; halva taket är rivet och nytt ditlagt och utbyggnaden har fått två av sina tre takstolar på plats. Det rullar på! :) När taket revs följde ett fågelbo olyckligtvis med ner och ur boet ramlade kläckta fågelungar, gissar på att det är trast?
De två ungar vi hittat, som inte är flygfärdiga ännu, har räddats och lagts under bron till "gälln", och gissa vem som hittat en ny fin spanarplats att ligga på...
Räddningsaktionen skedde då en av ungarna hittades i en mycket oskyldig labardorkäft, erkänner att jag trots allt är nöjd med hennes varliga grepp då hon inte skadat den alls, "bara flyttat lite på den". ;)
Nyligt fyndade jag den här superfina brädan från Sockenvägens söta, bilden lånad från hennes blogg. Kika in där och se alla övriga fina brädor. Kladdkakebrädorna är underbara!
Veckan har även innefattat en heldag för en loppistur runt södra Storsjön - massor av fina fynd, bla tyger. Ska försöka hinna med att sy i helgen, måste bara införskaffa en kamin först till huset. Men som tur är bor jag där det oftast är stängt på söndagar! :)
Återkommer snart med nya sydda alster!
Loppisen fortsätter att vara öppen och vi fyller på med diverse saker mest varje dag, se mer här!

1 kommentar:

Therese sa...

Vilka näpna fågelungar, å vilken duktig vovve. Hade det varit vår bus hade de snabbt kilat vidare... Men labbar är ju apporterande så det är ju en viss skillnad mot en jämte *skratt* Ska bli kul att se vilka tyger du fyndat å vad du ska sy. Ha det fint, å glöm inte att bara vara lite också <3 KRAM