06 november 2009

Ingen kan gömma sig med det här på!

Det snöar idag igen! :) Nu ska bara snön försvinna en gång till och sen komma tillbaka så ska den nog ligga resten av vintern. Det sägs ju att först tredje snötäcket ligger kvar. Flera projekt har avslutats i veckan, bland annat dessa markeringstäcken som kommer sitta på några pointrar och vorstrar under fågeljakten. Markeringstäckena är sydda i signalfärgad vindpoplin, vind- och vattentäta (förutom i sömmarna) och vändbara. Tack vare Ulfs erfarenheter så har jag sytt båda sidorna i gult och orange eftersom tiden på året och vädret avgör vilken färg som syns bäst. Vid nacken sitter en förstärkning med hopp om att täckena ska hålla längre och inte gå sönder här av någon gren vilket är vanligt. Så roligt att sy och bolla idéer med personer som använder en produkt och vet vad som fungerar och inte. Kommer ihåg det första markeringstäcket jag gjorde till Kraja; signalfärgat nätliknande tyg. Även fast det var ett kraftigt tyg så kom vi hem från skogen med mycket lite täcke kvar, det mesta hade rivits sönder och fastnat i skogen. Kanske en annan typ av snittsling...frågan är om den är så användbar eller ej... :) Alice fick fungera modell igen och bilderna blev kanske inte så bra, men det syns hur det snöar iaf! :)
En väska har det även blivit till en kollega som beställde den för länge sen. Modellen är den sk "dagisväskan" men "handtaget" har blivit till en axelrem. Sydd i svart vindpoplin, fodrad med svart bomullsväv från IKEA och de två fickorna har ett vit/svart tyg från Ohlssons tyger. Kollegan blev nöjd och jag gillar modellen själv så det kan bli flera framöver...

Sen är värmesäck nr 3 sydd till schnausern, håller tummarna nu för att den ska passa, annars tror jag att det får bli en pressenning till den jätte hunden. Ser fram mot att få bilder och förhoppningsvis är den sydd i rätt storlek. :)

Trevlig helg!

Inga kommentarer: